BCD Fit!vak Preventiecentrum

Edwin van der Sar reikt certificaat uit aan Bewegingscentrum Drachten en Leeuwarden.
Eerste beweegprogramma’s voor hersenletsel in Friesland.

Drachten/Leeuwarden, 2 december 2014 – Bewegingscentrum Drachten en Bewegingscentrum Leeuwarden ontvingen afgelopen zaterdag het certificaat ‘Hersenletsel’. Hiermee zijn het de eerste Fit!Vak Preventiecentra in het Noorden die mensen met niet-aangeboren hersenletsel een sportprogramma op maat bieden. Edwin van der Sar en zijn vrouw Annemarie overhandigden het certificaat.

In Nederland krijgen jaarlijks 85.000 (nieuwe) mensen te maken met een vorm van hersenletsel door bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding of ongeluk. Dit heeft een enorme impact op het dagelijks functioneren: lichamelijk en cognitief. Sporten is een cruciaal middel om deze problemen aan te pakken.

Edwin van der Sar Foundation
De Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting lanceerden een jaar geleden het project Meet me @ the Gym. Doelstelling: mogelijk maken dat mensen met hersenletsel een sportprogramma op maat aangeboden krijgen bij Fit!Vak Preventiecentra in Nederland.

Speciaal opgeleide instructeurs
Bewegingscentrum Drachten en Bewegingscentrum Leeuwarden gingen deze uitdaging aan. De instructeurs kregen een intensieve training en leerden werken met bewezen protocollen en programma’s. Daarnaast garanderen beide sportcentra een sportomgeving zonder al te veel prikkels, met persoonlijke aandacht en goed opgeleide begeleiders.

Joan Boelens: “Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Wij hopen dat het keurmerk hersenletsel helpt om mensen met NAH weer aan het bewegen te krijgen.’

Over Fit!Vak Preventiecentra
Bewegingscentrum Drachten en Bewegingscentrum Leeuwarden zijn de eerste Fit!vak Preventiecentra in Friesland. Deze sportcentra gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en trainen.

???????????????????????????????

Steeds meer Nederlanders willen of moeten gaan sporten om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren. Sporten en bewegen omdat je te zwaar bent en wilt afvallen onder begeleiding, of omdat je (pre)diabetes of een andere chronische aandoening hebt. Huisartsen en eerstelijns professionals adviseren mensen daarom steeds vaker om (meer) te gaan bewegen. Deze mensen worden doorverwezen naar een fitnesscentrum die de juiste zorg kan leveren en waar de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.

Waar vindt u een veilige sportomgeving waar u op maat kunt sporten met instructeurs die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met diabetes, overgewicht of een chronische aandoening? Bij Fit!vak Preventiecentrum Bewegingscentrum Drachten.
Wij gaan we een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes, obesita en hersenletsel veilig en effectief te begeleiden en te trainen. De instructeurs zijn opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn. Onze beweegdeskundigen zijn geregistreerd op fitned.nl: een internationaal kwaliteitsregister.

Fit!vak Preventiecentrum/FITNED is een kwaliteitskeurmerk ontwikkeld door Fit!vak en garandeert in ieder geval:

  • Geprotocolleerde begeleiding van klanten met (pre) diabetes door speciaal opgeleide bewegingsdeskundigen Pre-diabetes.
  • Geprotocolleerde begeleiding van klanten met niet aangeboren hersenletsel door speciaal opgeleide bewegingsdeskundigen binnen het project Meet @ The Gym, ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation.
  • Geprotocolleerde begeleiding van klanten met overgewicht door speciaal opgeleide beweeg- en BGN voedingscoaches.
  • Al onze coaches en deskundigen zijn terug te vinden in het internationale kwaliteitsregister, genaamd: FITNED. Het niveau is 4+.
  • De manier van begeleiden op basis van het ziektebeeld is getoetst door branchevereniging Fit!vak.
  • Betrouwbare partner bij doorverwijzingen uit eerstelijnszorg, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten en fysiotherapeuten.
  • Uitstekende samenwerking met specialisten, patiëntenverenigingen en zorginstellingen in de nabijheid van het betreffende centrum.
  • Kwalitatieve adviezen over leefstijl en preventief bewegen volgens de normen van het World Health Organisation.

Klik op het onderstaande logo om door te gaan naar FITNED.nl

logo FITVAK Preventiecentrum-grijs_hr

 

Logo keurmerk Meet me @ the gym

 

Keurmerk Fitness